FAIR HANKEKUMPPANIT – FAIR

Fighting Against Inmates’ Radicalisation

763538 - FAIR - JUST-AG-2016/JUST-AG-2016-03 PROJECT NUMBER: 763538

  • Ennaltaehkäistä vankien väkivaltaista radikalisoitumista.
  • Edistää irtautumista.
  • Helpottaa yhteiskuntaan palautumista.

FAIR HANKEKUMPPANIT

FAIR yhdistää 10 kumppania 9:stä EU-maasta italiaisen Fondazione Nuovo Villaggio del Fanciullon (FNVG) johdolla. FNVG järjestää mm. kuntoutusohjelmia päihdeongelmaisille ja elämäkertakirjoitustyöpajoja vangeille, tekee nuorisorikollisuussovittelua ja vastaa yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottopalveluista. FNVF on vastuussa FAIR-hankkeen koordinoinnista ja on päävastuussa vaihtoehtoisen irtautumismallin kehittämisestä radikalisoituneille vangeille.

FAIR-hankkeen sisällön kehittämisestä vastaa 3 tutkimus- ja koulutuslaitosta. Hollantilainen Arq Psychotrauma Expert Group on psykotrauman asiantuntijoiden keskusjärjestö ja se on vastuussa vankilahenkilökunnalle suunnatusta tarveanalyysikyselyn toteuttamisesta ja hyvien käytäntöjen keräämisestä yhdessä suomalaisen Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin (HEUNI) kanssa. Kolmas sisällöllinen kumppani on Maltan yliopisto, joka tekee läheistä yhteistyötä Corranon vankilan kanssa vankilakoulutusohjelmansa puitteissa.

Hankkeen sisällöt ovat saatavilla osallistavan internetsivuston ja portaalin kautta, jonka kehittämisestä vastaa slovenialainen EuroCoop, Institute for European Research and Development, joka on aiemmin kehittänyt erilaisia IT-ratkaisuja haavoittuville kohderyhmille, kuten vangeille ja romaneille. EuroCoop työskentelee läheisessä yhteistyössä liettualaisen Social Innovation Fund – SIF:n kanssa, joka on päävastuussa hankkeen tiedottamisasioista. SIF on hyväntekeväisyys- ja tukisäätiö, jolla on aiempaa kokemusta säilöönotettujen maahanmuuttajien ja muiden riskiryhmien henkisen tuen tarjoamisesta.

FAIR koulutusohjelman ja osallistavan internetsivuston testauksesta on vastuussa unkarilainen