Fighting Against Inmates’ Radicalisation

763538 - FAIR - JUST-AG-2016/JUST-AG-2016-03 PROJECT NUMBER: 763538

  • A fogvatartottak erőszakos radikalizálódásának megelőzése.
  • Radikális eszmékkel való szakítás elősegítése.
  • Társadalomba való visszailleszkedés megkönnyítése.

Terrorizmus

A terrorista csoportok az erőszakot és az erőszakos fenyegetést használják, mint eszközt, hogy ügyüket népszerűsítsék.  Gyakran próbálnak nyomást gyakorolni a kormányokra és a politikai döntéshozatalra, és elutasítják a demokratikus folyamatokat, vagy akár magát a demokráciát is.

 

Szélsőségesnek lenni önmagában nem törvénysértő. Sokaknak vannak szélsőséges nézeteik valamilyen dologgal kapcsolatban, de attól még nem törvénysértők. A terroristává váló szélsőséges törvénybe ütköző erőszakos cselekménnyel, vagy erőszakos fenyegetéssel igyekszik másokat rávenni, hogy támogassák az ő nézeteit. A történelmet tekintve számos csoportosulást lehet látni, amely erőszakkat akart érvényt szerezni céljainak, mint például a KKK Amerikában.

 

Manapság bizonyossággal lehet állítani, hogy a terrorista cselekmények vagy szélsőjobboldali szélsőségesekhez köthetőek, vagy olyan csoportokhoz, amelyek az iszlám szélsőséges értelmezését követik, úgy, mint az ISIS, ISIL, avagy Daesh, néha pedig egyszerűen IS (Iszlám Állam).

 

A Szószedetből:

Terrorizmus finanszírozása = Anyagi támogatás biztosítása vagy gyűjtése, bármely közvetlen vagy közvetett módon, annak tudatában vagy szándékával, hogy terrorista bűncselekményt támogasson.

Fairbot

Tekintsük meg ezt a videót:

‘Egyetemek terroristáknak’ Az EU-s börtönök radikalizációs csomópontokká válnak (angol nyelvű)

https://www.youtube.com/watch?v=Pk8JtaJewsw