PARTENERIATUL FAIR – FAIR

Fighting Against Inmates’ Radicalisation

763538 - FAIR - JUST-AG-2016/JUST-AG-2016-03 PROJECT NUMBER: 763538

  • Prevenirea radicalizarii violente a detinutilor.
  • Promovarea dezangajarii.
  • Facilitarea reintegrarii in societate.

PARTENERIATUL FAIR

FAIR imbina 10 parteneri din 9 tari europene avand ca leader Fondazione Nuovo Villaggio del Fanciullo (IT), cu experienta in management-ul ONG, reabilitarea persoanelor cu probleme de dependenta si reintegrarea pe piata muncii, training, cercetare, mediere in justitia juvenila penala, scrieri autobiografice ale detinutilor si servicii de supervizare pentru minorii straini neacompaniati. FNVF coordoneaza proiectul FAIR si conduce pregatirea modelului de detentie alternativa pentru reabilitarea detinutilor radicalizati.

Dezvoltarea continutului FAIR se va face de catre trei institutii educationale si de cercetare: Arq Psychotrauma Expert Group (NL), o organizatie holding pentru experti in psihotrauma, care va oferi o ervaluare a nevoilor lucratorilor de penitenciar si analiza celor mai bune practici a masurilor de prevenire si de combatere a radicalizarii violente, impreuna cu The European Institute for Crime Prevention and Control, affiliated with the United Nations – HEUNI, Institutul European de Prevenire si Control a Criminalitatii (FI), care promoveaza schimburi internationale si informatii despre prevenirea si controlul criminalitatii. Al treilea partner implicat in dezvoltarea continutului proiectului este Universitatea din Malta, University of Malta (MT), care coopereaza indeaproape cu Centrul de Corectie Corradino, prin programele sale de Educatie Penitenciara si Reintegrare si care se va ocupa in cadrul Proiectului FAIR de discutiile de grup si de pregatire profesionala pentru lucratorii de penitenciar.

Continutul proiectului va fi desfasurat prin platforma web participativa si prin serviciul de consultanta online, dezvoltat de catre  EuroCoop, Institute for European Research and Development (SI), care a mai creat cateva solutii IT pentru grupuri tinta vulnerabile, in special detinuti si comunitatea Roma. Eurocoop lucreaza indeaproape cu diseminatorul principal, Social Innovation Fund – SIF (LT), fundatie caritabila si de sprijin cu experienta in centre de receptie a detinutilor in afara penitenciarelor si expert in consiliere psihologica a grupurilor de risc, cum ar fi detinutii si emigrantii.

Programul de training al FAIR si platforma web si serviciul de consultanta vor fi utilizate ca si prototip in 4 tari partenere,